Какво е казал президентът на Руския патриарх /анализ// Featured

Събота, 10 Март 2018 07:03


коментар във вестника на ямболлията Сашо Дончев СЕГА

Нека видим и анализираме отговора на Радев по части:
1. "Руските медии излъчват упреците на Негово светейшество Кирил, но тяхната камера се оттегли преди отговора на президента. В него Румен Радев твърдо заяви, че "така, както Църквата се бори за душата на всеки човек, така и ние сме признателни към паметта на всеки воин, сражавал се в руската армия под знамената на император Александър II и загинал за българската свобода, независимо от неговата народност“. -

Тук Радев е казал дипломатично, че е редно да се споменат войните ОТ ВСИЧКИ НАРОДНОСТИ.2. Президентът Радев каза още, че е бил впечатлен от тезата за "силата на мълчанието“ в писанията на патриарх Кирил. Тогава Негово Светейшество Кирил спря с упреците и каза "добре, нека прелистим тази страница“.

Тук Радев блестящо е използвал собственото оръжие на Кирил срещу него, като го е накарал да млъкне по тази тема.

3. В края на разговора патриарх Кирил благодари на президента Радев и му пожела духовни сили на държавническото поприще.
Българският държавен глава му благодари, но уточни, че още със заемането на поста е поискал благословия от мъдрия духовен водач на православните българи, Негово Светейшество Неофит, нашия патриарх, който му я е дал."

Тук Радев блестящо на дипломатичен език казва, че е български президент и признава САМО българския патриарх като духовен водач и наставник.

Като извод ще кажа, че скоро не бях виждал БГ политик, който така добре да се справя на дипломатичен език с провокации. Естествено, няма как да очакваме той да се държи просташки с Кирил като някой фейс плювач. Той все пак е президент, а не лелка от женския пазар."

Last modified on Неделя, 11 Март 2018 13:44
Read 703 times
Rate this item
(0 votes)
Tagged under
Copyright © 2018 Актуални новини за Ямбол. Следете последните новини от днес за Ямбол.. All rights reserved.
designed by Nuevvo