Депутатът от 31 МИР Кристиан Вигенин от БСП /опозицията/ едва ли

Неделя, 19 Ноември 2017 13:17

по Канал 3 /Днес дава пресконференция и в Ямбол/
3


Отстраняването на Димитър Главчев е политическа победа за нас, но истинската политическа победа ще е, ако ГЕРБ са осъзнали същината на проблема. Такава оценка направи Кристиан Вигенин от БСП, който гостува в "Офанзива с Любо Огнянов". Той удържа на обещанията си и дойде в студиото на Канал 3, въпреки че съботният пленум на БСП не бе завършил.
 
"Отстраняването на Главчев е политическа победа за БСП, ние постигнахме нашата политическа цел, но това нямаше да се случи, ако не бе отстранен от залата лидерът на най-голямата опозиционна група от залата", каза Вигенин.
 
"Става дума за едно може би неразбиране за това какво е демокрация, че в една демокрация всеки може да бъде критикуван. И да бъде изгонен от залата лидера на опозицията само заради едни обикновени думи и защото е споменала името на премиера", продължи бившият външен министър.
 
Според него не може да се сравняват гафа на Димитър Главчев и на депутата от ПГ на БСП Иво Христов, обявил 80% от българите за дебили.
 
"Не можем да правим сравнение между двата случая - Димитър Главчев е председате на НС, тук става въпрос на грубо погазване на демократичските принципи на парламентаризма и неговото оттегляне бе един нормален акт, и ръководството на ГЕРБ разбра, че оставането му е "кауза пердута".
 
Що се отнася до репликата на Иво Христов, тя не срещна одобрение у групата, даже напротив, но той се извини. Действията на на един опозиционен депутат без особени функция не може да бъдат сравнявани с това, което се случи", каза още Вигенин.

Last modified on Понеделник, 20 Ноември 2017 22:04
Read 506 times
Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Последни новини

Copyright © 2018 Актуални новини за Ямбол. Следете последните новини от днес за Ямбол.. All rights reserved.
designed by Nuevvo