ВЛАСТИМАЩИ В ЯМБОЛ СЕ ЗАБАВЛЯВАЛИ И УСВОЯВАЛИ ПОД ЗВУЦИ НА ФРЕНСКИ ШАНСОНИ Featured

Понеделник, 10 Юли 2017 05:27
„На гости на сладка раздумка“-така бе озаглавена инициативата на Жени ГЕРБ Ямбол, която пресъздаде атмосферата на сутрешните градски  матинета от средата на 19 век. Приемането на гости преди обед в Ямбол по европейски маниер започва след Освобождението, когато постепенно ориенталските причивки отстъпват на западноевропейското влияние.

Под звуците на френски шансони, във Възрожденския Етнографски комплекс, дамите днес дегустираха приготвените от тях  и характерни за Ямбол-милинки, катми, сладка и каргонска лимонада.Те изслушаха и беседа, посветена на особеностите на светските събирания в стария Ямбол.

Специален гост на събитието бе народният представител от ПП ГЕРБ д-р Юлиян Папашимов , който поздрави организаторите за положените усилия и призова дамите от ГЕРБ да запазят своя ентусиазъм и любов към традициите на родното място.


източник ГЕРБ

Заглавието е на Яс.
Управляващите-усвоителе не им и идва на ума да организират такова нещо и за непартийните си членки, че ползват обществена база Етнографския комплекс като бащиния...А иначе билетчето за Безистена например е 6 ЛЕВА...

Last modified on Неделя, 16 Юли 2017 05:24
Read 1022 times
Rate this item
(0 votes)
Tagged under

Последни новини

Copyright © 2018 Актуални новини за Ямбол. Следете последните новини от днес за Ямбол.. All rights reserved.
designed by Nuevvo